RSS

9 Step to Upgrade Foxconn Donuts to Eclair

07 Sep

Source : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=7916965

Doing this will void your warranty
DO THIS AT YOUR OWN RISK !!!

NOTE : Processors clock speed are limited to 480 Mhz because of firmware kernel version, i’m still looking for the other firmware which support to 600 Mhz Processor

This tutorial Applies to :

Apanda A60(China), ChinaVision Excalibur, Cincinnati Bell Blaze f800,Commtiva Z71, Muchtel A1(Taiwan), Nexian Journey A890(Indonesia),Orange Boston,Vibo A688,Wellcom A88(Thailand)

Before we begin, we should download and prepare several files :

Firmware Apanda A60 2.1.9
RUT 1.2.2
Phone drivers
Tools like adb, fastboot, etc (manual to download and install could be found here [Written in Bahasa])

  1. Prepare your Foxconn Device with battery at least 70%, USB cables and PC or Laptop.
  2. Enter Fastboot mode by pressing [Hang Up] + [Sound Down] + [Power] while your phone is in offline mode.
  3. Wipe your device by typing “fastboot -w” on command prompt
  4. Shutdown your device
  5. Enter Recovery Mode by pressing [Sound Up] + [Camera] + [Power]
  6. Run RUT and choose the extracted firmware ApandaA60 2.1.9
  7. Wait and your device will be flashed with 2.1.9 Firmware from Apanda.
  8. Restart your device.
  9. You’re Done !

Update 8 September 2010 :

You could upgrade your ROM again and having a full speed 600 MHz by downloading this image.

  1. Extract the files, put .rar files into /sdcard/system/wifi
  2. Extract img file into the same file as fastboot.exe
  3. Boot your Android into fastboot mode
  4. Hook with your computer by usb cable
  5. run “fastboot flash boot boot-g1305-600.img” (Without quotes of course)

Edited 10 Sept 2010 :

Apanda 2.1.9 ROM has a flaw :

  • WiFi would not start and often crashed
    This Bothers me a lot and so i change my rom again to a mod version which created by Thailand Developers

CMLMod 1.5.1 download here

Features of CMLMod 1.5.1 for Foxconn  could be found on my other post

Troubleshooting :

 
24 Comments

Posted by on September 7, 2010 in Android Blog, Custom ROMS, OS Rooting

 

24 responses to “9 Step to Upgrade Foxconn Donuts to Eclair

  1. Bobby

    September 9, 2010 at 2:11 pm

    Gan mau nanya itu ada masalah gak kalau kita balikin lagi procesor speed nya jadi 600 MHz,.

    Soalnya ane ngerasain banget Journey ane, setelah di upgrade jadi Eclair cepet banget 100% cpu procesornya,.>.<

     
  2. Haris

    September 9, 2010 at 2:24 pm

    Bro elo pake Eclair bawaan Apanda sesuai tutorial gue atau dari Nexian ? Clockspeed processor sekarang berapa bro memangnya ?

     
  3. Bobby

    September 9, 2010 at 9:18 pm

    Eclair dari Nexian gan, trus cara ngeliat clockspeed processornya gimana gan,.

     
  4. Haris

    September 9, 2010 at 9:27 pm

    Cari di market bro. Ada “Cpu + Temp v2” kalo ngga salah, selain itu masih banyak kok, biasanya berupa widget. Tinggal pasang di home screen. Kalau ga mau merusak garansi cari yang ga perlu ngeroot device yah bro

     
  5. droidNUBIE

    September 11, 2010 at 3:02 pm

    cara root buat NEXIAN yang udah eCLAIR (RESMI) gimana om..???

     
  6. yudha

    October 16, 2010 at 5:35 pm

    katanya kalu mau upgrade pc kudu pakai OS win XP? kalu win 7 32 bit bisa?

     
  7. Haris

    October 16, 2010 at 5:39 pm

    Bisa kok, kompie gw juga 7 32 bit dan lancar lancar aja

     
  8. yudha

    October 16, 2010 at 5:50 pm

    oke saya ikutin saran abang hehehe

     
  9. yudha

    October 16, 2010 at 6:16 pm

    Apanda 2.1.9 ROM has a flaw :

    * WiFi would not start and often crashed
    This Bothers me a lot and so i change my rom again to a mod version which created by Thailand Developers
    perihal itu bang… mod version maksudna apa?? apa kudu diinstal dalam versi mod sebelum ke eclair??

     
  10. Haris

    October 16, 2010 at 6:29 pm

    Original ROM nya Apanda begitu start wifi ada error, jadi gw pake CMLMod lagi

     
  11. yudha

    October 16, 2010 at 9:33 pm

    jadi gimana urutannya?? install apanda dulu baru cmlmod?? mohon pencerahannya

     
  12. yudha

    October 16, 2010 at 9:34 pm

    aku masih bingung antara ngikutin versi mu ato yang ini… http://www.kaskus.us/showpost.php?p=280543307&postcount=44
    kurang lebih sama cuma kok kode versi yang dipakai beda

     
  13. Haris

    October 16, 2010 at 9:37 pm

    Langsung install CMLMod nya aja bro

     
  14. yudha

    October 16, 2010 at 9:50 pm

    lho ?? apanda dan sebelum2nya?? ndak usah di install?? pakai CMLmod itu langsung eclair?? punyaku masih donut bawaan nexian lho…

     
  15. Haris

    October 16, 2010 at 9:53 pm

    Sama aja, sumbernya sama kok dari XDA

     
  16. Haris

    October 16, 2010 at 9:53 pm

    Ngga usah bro, langsung aja

     
  17. yudha

    October 16, 2010 at 9:58 pm

    tapi bro link cmlmodmu ndak available tuh… ada gantinya?? kalu in sama aja?? http://www.megaupload.com/?d=VRE0YZCK. kata forum sih cmlmod 1.5.3

     
  18. Haris

    October 16, 2010 at 10:01 pm

    http://www.megaupload.com/?d=7THWLUVN coba link yang itu, CMLEclair

     
  19. yudha

    October 16, 2010 at 11:04 pm

    nah kalu yang itu kan reduced version… ada yang complit version.. apa bedanya ya??
    ini yang complete ver
    http://www.megaupload.com/?d=QPV2F56K

     
  20. Haris

    October 16, 2010 at 11:06 pm

    Reduced Version itu OS only, kalau full version udah diisi macem macem

     
  21. yudha

    October 17, 2010 at 8:54 am

    kalu pakae cmleclair gimana caranya?? langsung gantiekstensi ke .apk??

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: